NEŠTO DRUGAČIJE
SOK OD ZOVE SVI OBOŽAVATE, ALI KOLAČ OBAVEZNO MORATE DA PROBATE: Ova GLAZURA će vas OBORITI SA NOGU (RECEPT)
Mekani biskvit u kombinaciji s aromatičnom glazurom na bazi sirupa od zove sigurno će da vas oduševi
Stiže sezona zove, i dok smo svi navikli na zovu u onim klasičnim kombinacijama u osvežavajućim napicima, ova biljka može da ima mnogo širu primenu, a u poslednje vreme svi pričaju o kolaču u kojem je glavna zvezda upravo zova.
Mekani biskvit u kombinaciji s aromatičnom glazurom na bazi sirupa od zove sigurno će da vas oduševi, baš kao i informacija kako je u pitanju vrlo jednostavan recept za čiju vam pripremu treba malo vremena.
Potrebno vam je za biskvit:
- 4 velika jaja
- 150 grama šećera u prahu
- 225 grama oštrog brašna
- 225 grama maslaca sobne temperature
- 2 male kašike praška za pecivo
Sastojci za glazuru od zove:
- 4 velike kašike sirupa od zove
- 1 velika kašika limunovog soka
- 100 grama šećera u prahu
- malo maslaca za premazivanje kalupa
- oštro brašno za kalup
Priprema:
Kalup za pečenje premažite maslacem i pospite oštrim brašnom. Rernu zagrejte na 180 stepeni. U posudu ubacite maslac sobne temperature i šećer, pa miksirajte oko pet minuta, sve dok ne dobijete glatku i penastu smesu. Zatim u nju ubacujte jedno po jedno jaje i nakon svakog jajeta dobro promešajte da se sjedini sa ostatkom smese. Na kraju dodajte brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo.
Smesu ulijte u kalup, poravnajte sa špatulom i stavite u zagrejanu rernu. Pecite oko 40-ak minuta, u zavisnosti od jačine vaše rerne sve dok se kolač ne odvoji od ivica kalupa i ne poprimi tamnu zlatnožutu boju. Izvadite ga iz rerne i pustite da se ohladi.
U međuvremenu pripremite glazuru, pomešajte sirup od zove i limunov sok, dodajte šećer i mešajte dok ne dobijete glatku glazuru. Kada se kolač ohladi, prelijte ga sa glazurom
(Espreso / Blic Žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!