uksuno i sočno
DOMAĆE SLATKO OD TREŠANJA NA VAŠEM STOLU: Na ovaj ukus tradicije stranci OTKIDAJU (RECEPT)
Uveliko je počela sezona trešanja, pa vam preporučujemo da napravite slatko od ovog divnog voća.
Tegle sa ovim tradicionalnim srpskim specijalitetom odavno su postale jedan od najdražih suvenira koje stranci nose kad pođu iz Srbije.
Sastojci:
2 kg trešanja 2 kg šećera 2 limuna (po izboru) pola litre vode
Priprema:
Operite trešnje, pa ih očistite od koštica.U šerpu sipajte vodu, dodajte šećer, pa kuvajte na jakoj vatri dok ne provri.Dodajte trešnje, a ukoliko želite da stavite limun, obavezno ga dobro operite, pa ga isecite na kolutove i spustite u šerpu u isto vreme kad i trešnje.Smanjite jačinu ringle i kuvajte još otprilike sat vremena, dok ne počne da se zgušnjava.Tokom kuvanja skidajte beličastu penu koja se pojavljuje na površini.Kad je slatko skuvano, skinite šerpu sa ringle, obavezno je prekrijte mokrom pamučnom krpom i ostavite da se slatko prohladi.Dok je još toplo sipajte ga u tegle, umotajte u krpe ili neko ćebence i stavite da se skroz ohladi.Držite na hladnom i mračnom mestu.
(Espreso/Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!