![OVAKO SE PRAVI NAJBOLJI KOLAČ OD MAKA: Neće vam isprljati ni SUDOVE, sočan i TREĆI DAN (RECEPT)](/data/images/2022/05/27/14/1181367_pjimage--20220527t145225.811_ls.jpg)
PREUKUSAN JE
OVAKO SE PRAVI NAJBOLJI KOLAČ OD MAKA: Neće vam isprljati ni SUDOVE, sočan i TREĆI DAN (RECEPT)
Nadamo se da ćete probati ovaj recept
Ako volite mak, ovaj kolač će vam se sigurno svideti. I ne samo što je ukusan, on se i vrlo lako i brzo priprema. A što je još bolje, ne isprlja se puno sudova. Znači praktičan, kako god okrenete. Lep, sočan, kako prvi, tako i treći dan, ako ostane.
SASTOJCI
2 komada jaja
2 šolje šećera
2 šolje brašna meko tip 400
2 šolje mleka
1,5 šolja ulja
200 gr. maka
2 kesice vanil šećera
1 kesica praška za pecivo
![kolač od maka](/data/images/2022/05/27/14/1181361_pjimage--20220527t144759.982_ff.jpg?ver=1653655713)
GLAZURA
150 gr. čokolade za kuvanje
5 kašika vode
4 kašike šećera
70 gr. putera ili margarina
UPUTSTVO ZA PRIPREMU
1. Umutite jaja, šećer i vanil šećer. Kada se šećer istopio, dodajte brašno i prašak za pecivo, ponovo mutite, (biće malo gušće, ali tako treba da bude), zatim dodajte mleko i ulje, mutite lagano da se masa lepo sjedini, sipajte i mak, mutite još 2 - 3 minuta. Smesu sipajte u pleh (moj je 37 x 26). Pecite kolač u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 - 40 minuta. Posle 30 minuta sa nozem probodite kolač, ako je nož suv, kolač je gotov, ukoliko smesa za testo ostaje po njemu, pecite još malo (dok nož ne bude suv).
![Čokolada](/data/images/2022/01/13/15/1079503_untitled_ff.jpg?ver=1653655550)
2. Čokoladu, šećer, vodu i margarin istopite u šerpici uz stalno mešanje na slaboj temperaturi ( ako se plašite da vam ne zagori istopite na pari). Vruć kolač prelite vrućom istopljenom čokoladom. Prijatno.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!