NEMA KO NE VOLI TO
SAMO NAŠE BAKE ZNAJU KAKO SE SPREMA SLATKO OD JAGODA: Sa OVIM RECEPTOM nema GREŠKE
Kada jednom otvorite teglu, slatko čuvajte u frižideru
Ljubitelji jagoda bi rekli da sezona ove slasne crvene voćke prođe za tren oka. Činjenica je da kratko traje, a da ih mnogi obožavaju. Iz tog razloga mnogi pokušavaju da sačuvaju jagodu za naredne mesece, ali u nešto drugačijoj formi: kao slatko ili džem.
Slatko od jagoda se prema ovom receptu priprema veoma jednostavno, pa nema bojazni da vam neće uspeti.
Sastojci:
1 kg jagoda
1 kg šećera
Priprema:
Jagode operite, skinite im peteljke i prosušite ih kuhinjskim ubrusom.
Voće stavite u šerpu, pospite kristal šećerom i pokrijte suvom krpom. Ostavite da odstoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a može i preko noći.
Stavite da se kuva, pa kada provri, smanjite temepraturu i kuvajte oko 40 minuta.
U toku kuvanja slatko nemojte mešati, ali povremeno kašikom skinite penu sa površine.
Skuvano slatko pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite dok se u potpunosti ne ohladi. Potom ga stavite u sterilisane tegle i čuvajte na tamnom i hladnom mestu do upotrebe.
Kada jednom otvorite teglu, slatko čuvajte u frižideru.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!