PREUKUSNE SU
OVE KROFNE SU "BOLI GLAVA" Isprobajte BAKIN RECEPT za omiljenu domaću poslasticu!
Još jedna verzija neodoljive poslastice.
Kada probate ove krofne, nijedne druge nećete želeti. Napravite ih po receptu naših starih, nećete zažaliti.
Sastojci:
750 g brašna 1 dl ulja 4 kašike šećera jaje žumance 1/2 l mleka svež kvasac, 40 g malo soli prah šećer kesica vanilin šećera ulje za prženje
1.Kvasac rastopite u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustite da naraste.
2. Dok raste umutite jaja s ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodajte narasli kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom.
3. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.
4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.
5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.
6. Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!