IDEJA ZA RUČAK
TELETINU SA OVIM POVRĆEM DO SADA DOMAĆICE NISU PRAVILE: Bogato, slasno, MESO SE RASPADA U USTIMA (RECEPT)
Preko dodajte kriške limuna, da šnicle dobiju sočnost
Najukusnija kombinacija mesa i povrća spremna za nekoliko minuta.
Teletina s pečurkama je recept za gozbu, bogato, slasno i ukusno!
SASTOJCI
teleće šnicle od buta 500 g
ulje po potrebi
so po ukusu
biber po ukusu
crni luk 1 glavica
beli luk 2 čena
slanina 100 g
šampinjoni 50 g
belo vino 200 ml
goveđa supa 100 ml
neutralna pavlaka 150 ml
gustin 1/2 kašike
Kako pripremiti
Šnicle posolite i prepecite na vrelom ulju. Izvadite ih iz tiganja, te na istom ulju propržite iseckani luk, slaninu isečenu na kockice i šampinjone iseckane na listiće. Nalijte vinom, supom i pavlakom, pa kada počne da krčka, dodajte šnicle.
Krčkajte desetak minuta, zatim dodajte gustin razmućen u malo vode. Posolite, pobiberite i poslužite uz testeninu ili kuvani krompir.
Preko dodajte kriške limuna, da šnicle dobiju sočnost.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!