njamiiiii
OVA TORTA JE KRALJICA NA PRAZNIČNIM TRPEZAMA: Svaki SRBIN je OBOŽAVA, topi se U USTIMA (RECEPT)
Od gore i sa strane celu tortu premažite sa još 2 penasto umućena šlaga
Čoko moko torta je sjajan dezert.
Sastojci za kore:
9 jaja
9 kašika šećera
9 kašika neskvika
3 kašike ulja
9 kašika brašna
3 praška za pecivo
Sastojci za prvi fil:
1 kantica pavlake
300 g mlevenog plazma keksa
250 g šećera u prahu
Sastojci za drugi fil:
1/2 kg šlaga
4,5 dl kisele vode
Sastojci za prelivanje:
4 dl čokoladnog mleka
Sastojci za glazuru:
100 g čokolade
5 kašika ulja
Sastojci za premazivanje:
2 kesice šlaga
Priprema:
Umutite 3 belanca sa 3 kašike šećera, dodajte jedno po jedno 3 žumanca, i dalje mutite pa dodajte 1 kašiku ulja i 3 velike kašike neskvika. 3 kašike brašna pomešajte sa jednim praškom za pecivo pa dodajte u prethodnu smesu polako mešajući varjačom. Izlijte u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.
Napravite 3 ovakve kore. Kada se ohlade kore svaku preliti čokoladnim mlekom. Za prvi fil umutite varjačom 1 kanticu pavlake sa 250 g prah šećera i 300 g mlevene plazme. Za drugi fil penasto umutite 1/2 kg šlaga sa 4,5 dl kisele vode.
Ređajte koru, premažite je 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila. Stavite drugu koru pa opet 1/3 prvog fila pa 1/3 drugog fila pa treću koru i 1/3 prvog pa 1/3 drugog fila. Preko toga stavite glazuru od čokolade. Od gore i sa strane celu tortu premažite sa još 2 penasto umućena šlaga. Ukrasite po želji.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!