POSLASTICA
NAKON PEČENJA PALAČINKI POTOPITE IH U OVO, NIKADA DO SADA TO NISTE PROBALI: Trik je "UKRADEN" od POZNATOG KUVARA
Ostavite na slaboj vatri 10 minuta da se krčkaju
Palačinke nema ko ne voli i zbog toga se mnogi utrkuju u svojim kuhinjama ko će da izmisli novi i ukusniji recept.
Tajni sastojci su uvek dobrodošli, a jedan posebno zanimljiv recept Magazin Novosti su videli na domaćem jutjub kanalu koji je posvećen kulinarstvu.
Ako ih spremite na ovaj način, imaćete tanjir pun sočnih i ukusnih palačinaka. Kako su naveli na snimku, u pitanju je trik "ukraden" od poznatog kuvara.
Sastojci:
mleko - 200 ml
topla voda - 200 ml
brašno - 200 g
jaja - 3 komada
ulje 50ml
so - 5 g
šećer - 50g
Za sos:
mleko - 200 ml
maslac - 80g
maslac - 40g
Umutite smesu za palačinke, ispržite ih normalno i potopite na kratko u prethodno zagrejan "sos" (otopljen puter u tiganju u koji se sipa mleko). Izvadite tako natopljene palačinke i u zagrejan tiganj sa otopljenim puterom ih naređajte ukrug (možete ih presaviti u oblik trougla). Preostali sos u koji ste potapali palačinke, prelijte preko poređanih trouglića i poklopite. Ostavite na slaboj vatri 10 minuta da se krčkaju.
(Espreso / Magazin Novosti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!