DANAŠNJI BRZI RUČAK: Piletina u pavlaci i krem siru, topi se u USTIMA, a sprema se dok KAŽEŠ KEKS (RECEPT)
Piletina u pavlaci i siru, Foto: Printscreen/YouTube/Jelenajela Petrovic

RECEPT DANA

DANAŠNJI BRZI RUČAK: Piletina u pavlaci i krem siru, topi se u USTIMA, a sprema se dok KAŽEŠ KEKS (RECEPT)

Subota je dan za porodični ručak, ali i za druženje s porodicom

Objavljeno:

Ukoliko danas ne znate šta biste lepo pripremili za ručak, recepti za piletinu u pavlaci i siru će vas oduševiti i zasititi.

Pritom vam za pripremu ne treba mnogo vremena.

Prvo zato što je veoma jednostavan, izdašan, neverovatno ukusan i zdrav onoliko koliko vi mislite da treba, a to zavisi od namirnica koje koristite.

Savet je da koristite sveže pileće meso.

Potrebno je:

  • 1 pileće belo meso
  • 2 lista suve slanine
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 3 lista kačkavalja
  • 1 kašika nekog sirnog namaza
  • 3 čena belog luka
  • 200 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 1 kašika brašna
  • suvi začin
  • origano
  • peršunov list
  • mleven biber
  • po želji tucan ljuta paprika
  • 50 ml ulja

Priprema:

Piletina u pavlaci
foto: Printscreen/YouTube/Jelenajela Petrovic

1. Suvu slaninu iseckajte na kockice. Tiganj podmažite uljem, pa propržite slaninicu da se zarumeni i porumeni. 2. Dodajte isfiletirano meso. Sipajte malo vode, pa dinstajte da omekša pa zapecite sa jedne i druge strane. Izvadite meso pa u šerpu dodajte ostatak ulja, ubaciti brašno i izgnječen beli luk da krem dobije boju.

3. Dodajte mleko i vodu i mešajte da ne zagori, iznešajte pavlaku i sir pa ubacite u sos i izjednačite, ubacite suvi začin, origano mleven biber i vratiti na šporet. Ubacite meso i na veoma laganoj vatri prokrčkajte minut-dva.

4. Pred kraj dodajte dva-tri lista kačkavalja da se istopi. Pospite sitno seckanim peršunovim listom ili po želji tucanom ljutom paprikom.

( Espreso / 24sedam )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.