ideja za kolač!
STROGO ČUVANA TITOVA TAJNA: Recept koji su samo ODABRANI POSLASTIČARI smeli da pripremaju!
Kolač koji krasi savršena aroma kafe, i još lepša fantazija slatko mlečnog ukusa!
Sastojci
Za koru:
- 4 žumanca
- 200 gr šećera
- 5 kašika hladne kafe
- 100 gr mlevenih oraha
- 5 kašika brašna
- 3 kašika ulja
- 1 prašak za pecivo
- Šlag od 5 belanaca
Fill 1:
- 400 ml mleka
- 5 kašika brasna
- 2 žumanca
Fill 2:
Priprema:
Odvojite belance od zumanaca. U belance dodajte 100 gr šećera i izmiksajte sa mikserom. U zumance dodajte takođe 100 gr šećera i izmiksajte.
Nakon toga dodajte 5 kašika hladne kafe, 100 gr oraha, 5 kašika brašna, 3 kašike ulja, 1 prašak za pecivo u smesu od belanaca. Stavite u rernu zagrejanu na 200 C jedno 20-25 min.
Fill:
U 400 ml mleka dodajte 5 kašika brašna i 2 žumanca i kuvajte uz neprestano mešanje.
Fill 2:
U 230 gr putera (ostavite na sobnoj temperaturi) dodajte 10 kašičica šećera, 100 gr istopljene čokolade i 1 vanilin secer. Ja sam dodala 2 kašike ruma.
Fil od putera dodajte u hladan fil od mleka. Na hladan kolač stavite fil i šlag-
(Espreso/Coolinarka)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!