PREUKUSNO
STARI NIŠKI RECEPT ZA ĆUFTE: Ovakve do sada NISTE JELI - prste da poližete!
Spremite ovo tradicionalno jelo na malo drugačiji način.
Predstavljamo stare kulinarske recepte iz Srbije, u želji da ih približimo "modernim" domaćicama. U nastavku vam donosimo ćufte u sosu na niški način.
Potrebno je:
400 g mlevenog mesa 2 glavice crnog luka 4 čena belog luka 3 kriške starog hleba 2 jajeta 3 kašike prezle malo začinsog bilja malo bibera malo soli malo peršunovog lista 700 ml paradajza iz flaše 3 kašike brašna malo ulja
Priprema:
Iseckati crni i beli luk i ubaciti u meso. Dodati jaja, stari hleb, koga smo pre toga umočili u mleko, prezle i sve začine. Rukom napraviti kompaktnu smesu i ostaviti sat vtemena u frižideru. U tiganj zagrejati ulje, rukom praviti loptice-ćuftice, veličine koje želite i pržite ih. Okrenuti ih više puta da uhvate lepu koricu. Izvaditi na tacnu.
Napomena: Sos može biti i "beli", brašno (bešamel) i mirođija uz dodatk više belog luka.
Služiti uz prilog po želji, kropmpir, pirinač, testenina...
Prijatno!
(Espreso/Južna Srbija info)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!