ODLEPIĆETE ZA DŽEJMIJEVIM SLANIM PALAČINKAMA: Podelio recept pa zaludeo lepši pol (FOTO)
Foto: Profimedia

UKUSNO

ODLEPIĆETE ZA DŽEJMIJEVIM SLANIM PALAČINKAMA: Podelio recept pa zaludeo lepši pol (FOTO)

Jednostavne palačinke bez brašna lagana su verzija idealna za doručak ili večeru.

Objavljeno:

Osim što su zdrave i pune proteina, uz njih možete poslužiti i raznovrsne slane dodatke. Mnogima će primamljivo zvučati poširano jaje i hrskava slanina. Ove palačinke odlično će se slagati i sa isečenim i posoljenim avokadom ili umakom koji možete napraviti od avokada, prstohvata bibera i soka od polovine limuna. Ovaj recept preporučuje i čuveni lepotan, kuvar Džejmi Oliver.

Sastojci:

- 100 g ovsenih pahuljica

- 100 g svežeg sira

- 2 velika jaja

- 1 kašičica praška za pecivo

- maslinovo ulje ili maslac za prženje

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Džejmijev predlog za serviranje:

- 1 avokado

- 1 veliko jaje

Priprema:

Stavite ovsene pahuljice, sir, dva jaja i prašak za pecivo u blender i izblendirajte dok ne dobijete gustu smesu. Ako je pregusta, dodajte malo vode i prstohvat soli.

Džejmi Oliver
foto: Profimedia

Zagrejte veliki tiganj na srednje jakoj vatri s malo ulja ili maslaca.

Dodajte testo u tiganj, sami odredite veličinu palačinke koju želite da dobijete i pecite dva minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim preokrenite palačinku i pecite s druge strane.

Poslužite uz poširano ili jaje na oko, slaninu, čili ili avokado umak ili neku drugu vrstu sosa po želji.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.