recept!
EVO IDEJE ZA IZVRSTAN RUČAK: Pripremite svinjska REBARCA koje će najmlađi obožavati!
Preukusan ručak
Sastojci:
- 1 kg svinjskih rebara
- začini: so, biber, smeđi šećer, ljuta paprika, kim, mlevena kafa
- jabukovo sirće
- vinsko sirće
- barbikju sos
Priprema:
Meso izvadite iz frižidera na sobnu temperaturu barem jedan sat pre pečenja kako bi ostalo čvrsto.
Rebarca stavite na pleh za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Kosti okrenite prema dole i pospite začinima, prekrijte folijom i pecite u pećnici na 150° C oko tri sata.
Kada se meso ispeče sok od pečenja, jabukovo sirće, vinsko sirće i omiljeni barbikju sos pomešajte u činiji.
Dobijeni umak zagrejte kratko na tiganju na kom ćete rebarca prepržiti s obe strane desetak minuta (prema proceni)
Ovako spremljena rebrica puna su ukusa i iako je teško odoleti, pustite ih da "odmore" desetak minuta pre sečenja i posluživanja kako bi se temperatura spustila.
(Espreso/Alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!