ROŠTILJ MAJSTORI IZVADILI ASA IZ RUKAVA: Nikad niste jeli SOČNIJE i ukusnije meso od OVOG!
Roštilj, Foto: Beta/Miloš Miškov, Profimedia, Printscreen/Google maps

iskustvo

ROŠTILJ MAJSTORI IZVADILI ASA IZ RUKAVA: Nikad niste jeli SOČNIJE i ukusnije meso od OVOG!

Saveti iskusnih roštiljdžija mogu vam ove godine biti od koristi.

Objavljeno:

Spremanje roštilja za Prvi maj, gotovo da je postalo tradicija.

Saveti iskusnih roštiljdžija mogu vam ove godine biti od koristi.

Napravite đakonije od mesa o kojima će se pričati mesecima kasnije, dok vi kao pravi majstor čuvate tajni trik koji ste upotrebili.

roštilj
foto: Stock

Led ili maslac

Ukoliko na sredinu pljeskavice stavite kockicu leda stavite dok je pečete,meso će ostati sočno, a vi ćete dobiti nikad ukusnije meso.

Jednako dobar rezultat ćete postići i sa kockicom maslaca.

Sok od jabuke

Pojedini roštilj majstori tvrde da povremeno prskanje mesa sokom od jabuke stvara neverovatan ukus i sočnost koja se pamti.

Rasporedite toplotu

Velika i česta greška koja se pravi prilikom spremanja roštilja, jeste loše raspoređivanje toplote. Ovaj problem možete da rešite tako što ćete pomeranjem uglja učiniti da jedna strana roštilja bude vrelija, pa ćete na njoj spremati živo meso, a druga će biti hladnija.

Na drugu stranu ćete pomerati meso kada bude skoro pa gotovo. Ono će se ispeći do kraja, a neće izgoreti.

(Espreso/BlicŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.