ZA TOPLE DANE
NAJBOLJI RECEPT ZA MOHITO: Koktel koji svi vole, jer NAJJAČE OSVEŽAVA, priprema se BAŠ LAKO
Mohito je poznati kubanski koktel
Postao je planetarno popularan zahvaljujući Ernestu Hemingveju, kome je to bio jedan od omiljenih koktela.
Pravi od svega nekoliko sastojaka: rum, šećer, nana, limeta i soda voda. Citrus, aroma nane, šećer, soda, prave odličan balans jačini i oštrom mirisu belog ruma.
Upravo ta kombinacija osvežava, a u isto vreme podiže raspoloženje. Možete napraviti i bezalkoholni mohito. Za bilo koju varijantu da se odlučite, ovo je idealno letnje piće.
Za jednu čašu potrebno je:
- 8-9 listića nane (manji, okrugli)
- 2 kašičice šećera, može muscavado (tamni)
- 50 ml belog ruma
- 1 dcl soda vode, ili mineralne vode
- led, kocke ili usitnjeni
- limeta za ukrašavanje
- nana za ukrašavanje
Način pripreme:
U visoku čašu stavite sok od pola limete, listove nane, šećer. Drvenim tučkom blago uvrnuti nekoliko puta listove nane, kako bi ispustili aromu, ne prejako.
Nakon toga dodati 50 ml belog ruma, kockice leda, ili mrvljeni led do dve trećine čaše, nekoliko puta promešamo sastojke. Dodajte soda vodu (mineralna voda) do vrha čaše, promešajte još jednom.
Dekorišite čašu kriškom limete, grančicom nane i poslužite sa jednom ili dve deblje slamčice. Kada koristimo tamni šećer mohito će biti mutnije boje, ali i ukusniji.
Kod pripreme bezalkoholnog mohita, sve je isto samo izostavite rum, možete dodati tonik umesto soda vode, mineralnu vodu, a takođe malo eksperimenta nije na odmet, umesto šećera stavite sok od nane ili zove.
Napomena: Za mohito koktel postoji više načina pripreme, isprobajte razne, pa ćete pronaći vaš omiljeni ukus, ovde je predstavljen jedan od recepata. Što se mrvljenog leda tiče, u čistu kuhinjsku krpu stavite kockice leda, i drvenim tučkom udarite nekoliko puta, led će biti savršno izmrvljen. Takođe, možemo da koristimo domaću nanu koju nalazimo na pijacama.
(Espreso / NAjžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!