OVAKVE LAZANJE DO SADA NISTE OKUSILI: 1 povrće ČINI ČUDA, totalno menja UKUS, TRADICIONALNE ZABORAVITE (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/savurosTV

RECEPT ZA LAZANJE

OVAKVE LAZANJE DO SADA NISTE OKUSILI: 1 povrće ČINI ČUDA, totalno menja UKUS, TRADICIONALNE ZABORAVITE (RECEPT)

Ako volite lazanje obavezno probajte ovaj recept

Objavljeno:

Ako volite lazanje obavezno probajte ovaj recept.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/savurosTV

NAMIRNICE ZA FIL:

300 gr mladog luka

400 gr pilećih grudi

200 gr mladog sira

3 jaja

parmezan

manja tikvica

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/savurosTV

NAMIRNICE ZA PRELIV:

100 gr maslaca

3 kašike brašna

1/2 l mleka

Suvi začin, biber, bosiljak,beli luk u prahu

PRIPREMA:

Fil:

Na maslacu kratko proprite mladi luk i tikvicu koju ste iydubili prethodno ( sredi[nji deo ne stavljate), pa dodajte tikvicu i skuvanu piletinu iseckanu na kockice i to pržite dok piletina ne požuti. Zatim dodajte sir i umućena jaja. Sve pospite začinima.

Preliv:

Na maslacu popržite brašno, pa dodajte mleko i začine. Mešajte dok se ne zgusne (kao za palačinke).Ako je potrebno dodajte još malo mleka.

Vatrostalnu posudu prvo namastite, zatim sipajte malo preliva, pa testo, pa fil i narendajte parmezan. Tako radite sve dok ne potrošite sav materijal.

Zadnji sloj neka bude preliv, a preko njega stavite parmezan.

Pokrijte aluminijskom folijom i pecite oko 30 min na 200 C, zatim skinute foliju i ostaviti još 10-tak min da fino požuti.

Pre serviranja sačekati da se malo ohladi, jer se tada lepše reže.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.