BAKA OTKRILA RECEPT ZA PICU KAKVU DO SADA NISTE SPREMALI: Razlikuje se OD ORIGINALNE, ovaj SASTOJAK DOBRO ZAPAMTITE
Pica, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

NJAMIII

BAKA OTKRILA RECEPT ZA PICU KAKVU DO SADA NISTE SPREMALI: Razlikuje se OD ORIGINALNE, ovaj SASTOJAK DOBRO ZAPAMTITE

Odozgo rasporediti seckanu slaninu i suhomesnato i na kraju dodati luk. Peći na 250 stepeni C 15-20 minuta

Objavljeno:

Iz bakine kuhinje stiže super ideja za malo drugačiju picu od one na koju smo navikli.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Potrebno je zatesto:

- 250 gr brašna

- 130 ml vode - 30 ml maslinovog ulja - soli

Prilog:

- 2 kašike kisele pavlake ili kiselog mleka - 100 gr suve slanine / ja sam stavila mešavinu suhomesnatog u nedostatku - 1 glavica crvenog luka

Pica
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

- po želji krupna so

Priprema

Pica
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Zamesiti testo sa brašnom uljem vodom i malo soli. Mesiti 5-6 minuta da testo bude potpuno glatko. Staviti u kesu da odmara bar 30 minuta na hladnom. Rernu uključiti na 250 stepeni i staviti i pleh da se greje.

Za to vreme iseći suhomesnato. Testo razviti na pek papiru što tanje. Premazati kiselom pavlakom. Odozgo rasporediti seckanu slaninu i suhomesnato i na kraju dodati luk. Peći na 250 stepeni C 15-20 minuta.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.