ZBOG NEDOSTATKA OVA 3 SASTOJKA RUSKA SALATA VAM ISPADA KAO NAMAZ: Konačno OTKRIVENO gde DOMAĆICE GREŠE, upišite TO
Ruska salata, Foto: Profimedia

ZAPAMTITE OBAVEZNO

ZBOG NEDOSTATKA OVA 3 SASTOJKA RUSKA SALATA VAM ISPADA KAO NAMAZ: Konačno OTKRIVENO gde DOMAĆICE GREŠE, upišite TO

Ako niste pokušali obavezno probajte da ubacite bar kašiku senfa, nekoliko kapi limuna i malo bibera

Objavljeno: 17:19h

Gotovo da nema osobe koja ne voli rusku salatu, ali ako zaista želite da bude ukusna obratite pažnju da ne napravite ove greške.

1 / 6 Foto: Profimedia

1. Dodajete previše majoneza

Čak iako ste ljubitelj majoneza, zapamtite da je poenta ove salate da bude salata, a ne namaz. Ako je pripremate za sebe, onda je to u redu, ali ako zovete goste imajte na umu da oni najčešće vole tradicionalni ukus i strukturu.

2. Ne solite dovoljno

So
foto: Profimedia

Ako ne posolite dovoljno povrće rizikujete da salata bude bljutava. Pre dodavanja majoneza miks povrća treba da bude malo više slan.

1 / 3 Foto: Profimedia

3. Ne dodajete senf, limun i biber

Mnogi ljudi ne dodaju biber, senf i limun, a upravo su ovo sastojci koji salati daju svežinu i spajaju sve namirnice u jedinstvenu kompoziciju. Ako niste pokušali obavezno probajte da ubacite bar kašiku senfa, nekoliko kapi limuna i malo bibera.

Kiseli krastavci
foto: Profimedia

4. Ubacujete previše kiselih krastavčića

Ako dodate previše kiselih krstavčića rizikujete da razvodnite salatu i uništite joj strukturu. Nakon seckanja potrudite se da odstoje kako bi pustili višak vode.

Ruska salata sa dimljenim vratom i pilećim belim mesom

SASTOJCI

150 g krompira

150 g šargarepe

150 g graška (može i zamrznut)

150 g kiselih krastavčića

Ruska salata
foto: Printscreen Youtube / Dare 2 Cook Now

200 g suvog, dimljenog vrata

300 g majoneza

200 grama belog, pilećeg mesa (skuvanog)

kašika senfa

2 kašike limunovog soka

so, biber

Priprema:

Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta). Suvi vrat, kisele krastavčiće i belo meso sitno iseckati Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.