Recept dana
ORIGINALNI RECEPT ZA ITALIJANSKE BRUSKETE: Ne zna se da li je BRŽE ili SLASNIJE!
Uz malo starog hleda, začina i nezaobilaznog maslinovog ulja imaćete sjajan obrok, ekonomičan i po svačijem ukusu. Ovu su naši predlozi za 3 vrste brusketa.
Potrebno je:
- 1 baget
- 1 kg paradajza
- 1 glavica crnog (ljubičastog) luka
- 4 čena belog luka
- veza bosiljka
- 200 ml maslinovog ulja
- 250 g mozzarella sira
- so
- biber
- prstohvat šećera
Priprema:
Baget iseći na kriške na. 1 cm debljine. Napraviti smesu od 100 ml masilnovog ulja i 1 čena belog luka i njome premazati svaku krišku, pa ih poređati u podmazan pleh i peći na 200° 10 tak minuta.
Hleb treba da je hrskav i dobije zlatkastu boju.
Namaz: Paradajz i crni luk iseckati na što je moguće manje kockice i pomešati. Tome dodati isceđena 3 čena belog luka, preostalo ulje, sitno seckan bosiljak, so, biber i prstohvat šećera. To fino izmešati i time filovati ispečene kriške bageta.
Eventualno se od gore može narendati mocarelu, i u tom slučaju vratiti bruskete opet na kratko u rernu, koliko da se mocarela istopi.
Prijatno!
(Espreso/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!