ZDRAVO
RECEPT ZA SPANAĆ KOJI ĆE JESTI I DECA: Ukus uopšte nije TIPIČAN, a oboriće vas sa nogu (RECEPT)
Starinsko, danas pomalo zaboravljeno jelo se lako sprema, a oduševiće vas ukus kuvane piletine u kremastom sosu...
Sastojci
- pileće belo meso (600g)
- zelen za supu (1 vez)
- bistra pileća supa (300 ml)
- brašno (2 kašike)
- mleko (200 ml)
- limun (1 manji)
- beli luk (2 čena)
- spanać (3 šake)
- ulje (2 kašike)
- so i biber (po ukusu)
Stavite meso da se kuva. Kad provri dodajte zelen i kuvajte dok meso ne omekša. Začinite po ukusu. Meso izvadite i iseckajte. Na zagrejanom ulju kratko propržite sitno iseckan beli luk, dodajte spanać, pa kada svene, dodajte brašno. Kratko propržite i zalijte supom i mlekom. Dodajte sok od limuna i kuvajte desetak minuta. Služite uz kuvanu testeninu, pirinač ili pire od krompira.
Prijatno!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!