zapamtite to
OVO JE NAJVEĆA GREŠKA KOJU DOMAĆICE PRAVE KADA SPREMAJU KROMPIR PIRE: Ovakvo MLEKO nikako NE SME DA SE STAVLJA
Pire krompir je omiljeni prilog, ali verovatno ne znate da, prilikom njegove pripreme, pravite jednu veliku grešku
Da biste napravili dobar pire krompir, potrebno je da znate jednu važnu stvar.
Naime, većina greši u jednoj “sitnici”.
Nije ga teško napraviti, to svi znaju, a bez putera i mleka on ne bi bio tako kremast i dovoljno “mokar”.
Početnici i neiskusne domaćice uglavnom uzimaju hladno mleko iz frižidera i sipaju ga direktno u krompir. U tome i jeste najveća greška. Mleko ne sme da bude hladno. Da bi krompir bio ukusan i kako ne bi promenio temperaturu, potrebno je da mleko bude sobne temperature, ili malo zagrejano.
Odali smo vam ovu malu caku iskusnih domaćica, a na vama je samo da uživate u njegovom ukusu.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!