NAPRAVITE PIRE KROMPIR NA BELGIJSKI NAČIN: Uz ovaj dodatak biće fenomenalan ručak za celu porodicu!
Ilustracija, Foto: Printscreen/ Youtube/JelaJelena Petrovic

obavezno probajte

NAPRAVITE PIRE KROMPIR NA BELGIJSKI NAČIN: Uz ovaj dodatak biće fenomenalan ručak za celu porodicu!

Iako postoje određena jela za koja biste rekli da se spremaju kao po navici, i ona takođe mogu dobiti sasvim novi šmek ukoliko se recept malo izmeni

Objavljeno:

Mnogi ljudi su ljubitelji pire krompira, ali verujemo da još niste probali spremljenog na ovaj način.

Iako postoje određena jela za koja biste rekli da se spremaju kao po navici, i ona takođe mogu dobiti sasvim novi šmek ukoliko se recept malo izmeni.

Ovaj put vam donosimo sasvim drugačiju pripremu pire krompira i to to uz dodatak luka:

SASTOJCI:

pet većih krompira

četiri kašike maslaca

šolja pavlake za kuvanje

manja glavica crnog luka

dva čena belog luka

veći praziluk (samo beli deo)

pola šolje bistre pileće supe

400 g kobasica

so, biber

1 / 4 Foto: Profimedia

PRIPREMA:

Krompir oguliti, iseći na komade, staviti u šerpu, pa naliti vodom i kuvati na umerenoj temperaturi, dok ne omekša. Potom ga ocediti i propasirati. U međuvremenu, u većem tiganju otopiti maslac, pa kratko propržiti crni i beli luk. Potom dodati iseckan praziluk, pa dinstati još 15 minuta. Umešati pavlaku za kuvanje i supu, krčkati još desetak minuta, pa ocediti. Tečnost vratiti na vatru i kuvati dok se ne prepolovi količina. Luk i krompir pomešati, dodati sos i sve dobro sjediniti. Kobasice ispržiti u tiganju na malo vrelog ulja, pa poslužiti uz belgijski pire.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.