OVAKVU KREM ČORBU OD BLITVE DO SADA DOMAĆICE NISU SPREMALE: Zdrav obrok koji će SVIMA PRIJATI (RECEPT)
Čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Milin Kuvar

idealno nešto

OVAKVU KREM ČORBU OD BLITVE DO SADA DOMAĆICE NISU SPREMALE: Zdrav obrok koji će SVIMA PRIJATI (RECEPT)

Redovna konzumacija blitve, ali i ostalog zelenog lisnatog povrća, štiti od osteoporoze, kardiovaskularnih bolesti, kao i visokog krvnog pritiska

Objavljeno:

Vreme je blitve i zelja, pa ih treba što češće imati na trpezi. Ovo zeleno povrće odlično je za pravljenje sarmica, a mi vam donosimo jednostavan recept za zdravu krem-čorbu od blitve.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Milin Kuvar

Blitva, između ostalog, sadrži balastne materije koje imaju blagotvoran učinak na funkciju creva, a time i na probavu. Sadrži siringičnu kiselinu, koja pomaže u kontroli šećera u krvi i štiti od toksina.

Ovo zeljasto povrće sadrži hranjive materije koje su važan izvor različitih antioksidanta koji deluju protivupalno i pomažu u detoksikaciji. Redovna konzumacija blitve, ali i ostalog zelenog lisnatog povrća, štiti od osteoporoze, kardiovaskularnih bolesti, kao i visokog krvnog pritiska.

Probajte ovu zdravu i ukusnu čorbu, koja se pravi sasvim jednostavno.

Sastojci:

400 g blitve

2 glavice crnog luka

4 veća krompira

2 čena belog luka

Čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Milin Kuvar

1 koren celera

2 l bujona od kockice za supu sa povrćem

80 ml ulja

so, biber

suvi začin

Priprema:

Crni luk očistite i isecite na sitne kockice. Beli luk takođe iseckajte sitno. Krompir oljuštite i isecite na manje kockice. U šerpi zagrejte ulje, pa dodajte crni luk i dinstajte dok ne omekša.

Ukoliko je potrebno, dolivajte pomalo tečnosti. Dodajte seckani celer, beli luk i krompir. Kratko propržite uz mešanje, pa nalijte bujonom, koji ste napravili tako što ste kockicu od povrća za supu rastvorili i dva litra tople vode. Kuvajte sve zajedno dok povrće ne omekša.

Pred kraj dodajte opranu i iseckanu blitvu, pa kuvajte sve zajedno još pet minuta. Štapnim mikserom usitnite sve sastojke tako da se dobije homogena i svilenkasta struktura. Kratko vratite na ringlu, začinite po ukusu, sačekajte da provri i sklonite sa vatre.

Za posnu verziju, čorbu poslužite bez dodataka, a ukoliko ne postite, možete dodati kiselu pavlaku.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.