PREDLOG ZA RUČAK
OVAKVU ZAPEČENU BORANIJU DO SADA NISTE JELI: 1 sastojak ČINI ČUDA, skroz DRUGAČIJI UKUS (RECEPT)
Ovom jelu poseban, kremast ukus, potpuno drugačiji od mnogima već poznatih recepata za boraniju daje neutralna pavlaka
Boranija nije omiljeno jelo mnogima, posebno najmlađima, ali po receptu koji vam donosimo ona se pravi sa jednim sastojkom koji će ovo jelo učiniti ukusnim čak i za one najmlađe.
Sastojci:
500 g zamrznute boranije
1 glavica luka
2 čena belog lika
2 jajeta
200 ml pavlake za kuvanje
1 šargarepa
ulje za prženje
so, biber
suvi začin
malo peršuna
malo mirođije
Priprema:
Veću glavicu crnog luka sitno iseckajte i propržite na ulju. Dodajte sitno seckanu šargarepu, beli luk i zaleđenu boraniju. Nalijte sa malo vode, pa dinstatje na laganoj vatri 10 minuta. Posolite poboberite, dodajte suvi začin i pormešajte, te sve zajedno dinstajte još 10 minuta.
U vatrostalnu ili keramičku činiju koju sipajte sadržaj iz šerpe. Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. Umutite jaja i pavlaku za kuvanje i malo posolite. Ovim zalijte boraniju i stavite u pećnicu. Pecite 15 minuta. Ovom jelu poseban, kremast ukus, potpuno drugačiji od mnogima već poznatih recepata za boraniju daje neutralna pavlaka. Pospite mirođijom i peršunom, po želji.
Poslužite uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!