NJAM NJAM
SPREMITE SLANINICU TAKO DA NE UPIJE NI KAP ULJA: Trik koji JE ZALUDEO CEO SVET, ovo NIKO NIJE PROBAO
Sve što bi trebalo da uradite jeste da listove slanine nanižete na duži drveni štapić, a onda ga stavite preko rešetke šporeta tako da listići slanine vise
Ukoliko ste ljubitelj slanine, ali ne volite količinu masti koja se nalazi u njoj, onda će vas ovaj trik posebno obradovati.
Na društvenim mrežama Facebook i TikTok jedan gurman otkrio je kako uspeva da eliminiše višak vode i višak masnoće iz slanine, posle čega ona postaje savršeno ukusna i hrskava.
Sve što bi trebalo da uradite jeste da listove slanine nanižete na duži drveni štapić, a onda ga stavite preko rešetke šporeta tako da listići slanine vise.
Ispod rešetke obavezno stavite tepsiju - tu će se skupljati višak vode i masnoće iz slanine dok rerna bude bila uključena. Ako na dno tepsije stavite aluminijumsku foliju, kasnije nećete morati da perete tepsiju - biće dovoljno da uklonite foliju.
Najbolje je da rernu uključite na 180 stepeni. Kad slaninica dobije zlatnorumenu boju, to je znak da je gotova.
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!