SVI JE VOLITE
BAKA OTKRILA RECEPT ZA PICU KOJI DO SADA NIJE PRAVILA NIJEDNA DOMAĆICA: Razlika je u TESTU i jednoj NAMIRNICI
Peći na 250 stepeni C 15-20 minuta
Iz bakine kuhinje stiže super ideja za malo drugačiju picu od one na koju smo navikli.
Potrebno je za testo:
250 gr brašna
130 ml vode
30 ml maslinovog ulja
soli
Prilog:
2 kašike kisele pavlake ili kiselog mleka
100 gr suve slanine / ja sam stavila mešavinu suhomesnatog u nedostatku
1 glavica crvenog luka
po želji krupna so
Zamesiti testo sa brašnom uljem vodom i malo soli. Mesiti 5-6 minuta da testo bude potpuno glatko.
Staviti u kesu da odmara bar 30 minuta na hladnom. Rernu uključiti na 250 stepeni i staviti i pleh da se greje .
Za to vreme iseći suhomesnato. Testo razviti na pek papiru što tanje . Premazati kiselom pavlakom.
Odozgo rasporediti seckanu slaninu i suhomesnato i na kraju dodati luk . Peći na 250 stepeni C 15-20 minuta . Vrhunska!
(Espreso / Magazin Novosti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!