PREDLOG ZA RUČAK
SLATKI KUPUS NA OVAJ NAČIN DO SADA NISTE OKUSILI: Tradicionalno jelo kojem 1 POVRĆE daje AROMU za KOJU NE ZNATE
Služiti posuto sitno seckanim peršunom
Jednostavno varivo od svežeg kupusa sa dodatkom mesa po izboru. Može se spremiti na dva načina, upržavanjem crnog luka i mesa, na koji se doda kupus, ili ređanjem svih sastojaka u lonac i kuvanjem zajedno oko sat vremena. Važno je samo da se jelo ne prekuva, da kupus zadrži hrskavost i svoj prijatan ukus.
Sastojci:
1 manja ili pola velike glavice svežeg kupusa
1/2 kg junećeg ili svinjskog mesa
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 sveža paradajza ili čaša paradajz soka
malo belog luka
so, biber, aleva paprika
svež peršun
Priprema: Na malo masti ili ulja ispržiti sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Dodati i meso sečeno na kocke. Sve zajedno kratko dinstati, pa dodati paradajz i kupus isečen na krupnije kocke. Začiniti, pa kuvati u poklopljenom loncu oko pola sata. Na kraju dodati iseckan beli luk. Služiti posuto sitno seckanim peršunom.
(Espreso / Sećanja.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!