KROMPIR PAPRIKAŠ NA DRUGAČIJI NAČIN: Na ovako nešto niste navikli, a IDEALNO JE ZA VREME POSTA
Krompir, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

jelo za posne dane

KROMPIR PAPRIKAŠ NA DRUGAČIJI NAČIN: Na ovako nešto niste navikli, a IDEALNO JE ZA VREME POSTA

Iako su krompir i meso prva asocijacija na ovo varivo, donosimo vam malo drugačiji recept koji možete da koristite i u vreme posnih dana.

Objavljeno:

Jelo na kašiku je uvek dobrodošlo, naročito u zimskim mesecima, a malo je onih koji ne vole krompir paprikaš.

Iako su krompir i meso prva asocijacija na ovo varivo, donosimo vam malo drugačiji recept koji možete da koristite i u vreme posnih dana.

Ovo jelo je zasitno, pa je zahvalno, posebno kao obrok koji će vas uz sve to i ugrejati.

Krompir
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

1 kg krompira

500 g šampinjona

2 glavice crnog luka

čeno belog luka

3 šargarepe

mlevena crvena paprika

so, suvi začin

biber

ulje

Piprema:

Ulje zagrejte u dubljoj šerpi, pa dodajte sitno seckani crni luk i lagano ga propržite dok ne postane staklast. Oljuštite šargarepu i krompir. Šargarepu isecite na kolutove, a krompir na kocke, pa dodajte luku. Nalijte sa malo vode, pa sve zajedno prodinstajte na tihoj vatri 10 minuta.

Dodajte oprane i isečene šampinjone. Sve to zajedno kračkajte još 10 minuta, pa prelijte vodom tako da povrće ogrezne u njoj. Posolite, pobiberite, dodajte sitno seckani beli luk, suvi začin i mlevenu crvenu papriku. Sve zajedno krčkajte dok krompir-paprikaš ne dobije gušću teksturu i dok se količina tečnosti ne prepolovi.

Poslužite vruće, uz prepečen hleb i salatu po želji.

Prijatno !

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.