![AKO STE U 30-OJ, USPORITE SA OVOM HRANOM: Ili možete da OBOLITE OD OVOGA](/data/images/2019/09/10/16/629505_beli-hleb_ls.jpg)
vaŽno
AKO STE U 30-OJ, USPORITE SA OVOM HRANOM: Ili možete da OBOLITE OD OVOGA
Namirnice koje unosimo u organizam direktno utiču na naše zdravlje
Većina ljudi ne razmišlja o zdravlju i pravilnoj ishrani sve do onda kada počnu da osećaju prve simptome koji su posledica nezdravog načina života.
Postoji stara izreka koja glasi: "Zdravlje se čuva kad ga imaš", a sa njom su saglasni i stručnjaci.
Zbog promena koje se sa godinama dešavaju u našem telu dolazi do revizije mnogih navika, uključujući i ishranu.
Stručnjaci kažu da se naše telo kada napunimo 30 godina menja i da bi u skladu s tim trebalo promeniti i jelovnik.
Kako se bližimo srednjim godinama, raste rizik od razvoja brojnih bolesti, a ishrana u tome igra važnu ulogu.
Pravilni odabir namirnica pomaže u prevenciji raznih bolesti kao što su dijabetes i bolesti srca.
Prema istraživanjima stručnjaka i nutricionista, ovu hranu bi trebalo da izbegavate kada napunite 30 godina.Stoga, krenite odmah i povećajte šanse da starost dočekate zdravi i u formi.
1.Voćni jogurt
Odlučili ste da smanjite unos slatkog?Mnogi izvori šećera kriju se u manje očiglednim namirnicama, poput hleba, kečapa i - voćnog jogurta. Da li ste znali da čaša voćnog jogurta zadrži više od 40 grama šećera?
Stručnjaci tvrde da žene ne bi trebalo da unose više od 25 grama šećera, a muškarci ne više od 38, a samo jedna čaša voćnog jogurta premašuje dnevnu dozu za oba pola.
Umesto voćnog jogurta odaberite grčki jogurt i pomešajte ga sa svežim bobičastim voćem.
2.Beli hleb i peciva
Telo rafinirane ugljene hidrate pretvara u šećer, a zatim u glukozu.Glukoza je hranjiva supstanca koja oštećuje kolagen i druge proteine koji se bore protiv bora.
S druge strane,integralne žitarice pomažu u održavanju nivoa šećera u krvi stabilnim, što doprinosi očuvanju telesne težine i mršavljenju.
3.Margarin
![Maslac, Margarin](/data/images/2019/11/21/10/671655_maslac_ff.jpg?ver=1643617246)
Margarin je pun transmasti, koje se povezuju sa srčanim bolestima i mogu ubrzati proces starenja jer kožu čine osetljivijom na ultraljubičasto zračenje.
4.Konzervirana hrana
![Konzerva](/data/images/2022/01/31/09/1094985_c-censored_ff.jpg?ver=1643617332)
Iako je jednostavna za upotrebu, tokom prerade se koristi mnogo štetnih aditiva, soli ili šećera.Dugotrajna upotreba konzervirane hrane nije samo vrlo štetna za zdravlje, već i ubrzava degeneraciju i starenje svih tkiva.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!