lenja pita
OVAKVU LENJU PITU NIKADA NISTE PROBALI: Topi se u ustima, može da se servira HLADNA
Pečen i ohladjen kolač seći na kocke, a po želji posuti sa šećerom u prahu.
Lenja pita je slatkiš koji nikada neće izaći iz mode.
Sastojci:
– 5 jaja – 1.5 solja secera – pola šolje mleka – 1 solja ulja – 2 solje brašna – kesica praška za pecivo
Nadev:
– 2 kg jabuka (krupnijih) – 200 g šećera – malo cimeta mlevenog – 1 vanilin šećer
Priprema:
Dobro umutite jaja sa šećerom, pa dodati mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo.
Polovinu testa sipati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju i staviti da se malo zapeče.
Za nadev očistiti i izrendati jabuke, pomešati ih sa šećerom i dinstati dok sav sok ne ispari.
Dodati cimet i vanilin šećer, promešati i pažljivo sipati na testo. Preko jabuka sipati drugi deo testa i vratiti kolač u pećnicu.
Peći na 190 stepeni u prethodnoj zagrejanoj pećnici. Proveriti testo sa čačkalicom.
Pečen i ohladjen kolač seći na kocke, a po želji posuti sa šećerom u prahu.
Prijatno!
(Espreso/Coolinarka)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!