OVA NAMIRNICA JE OBAVEZNA NA POSNOJ TRPEZI! Najbolja je kad je DOMAĆA, evo kako se najlakše PRAVI
Majonez, Foto: Profimedia

ZAPAMTITE

OVA NAMIRNICA JE OBAVEZNA NA POSNOJ TRPEZI! Najbolja je kad je DOMAĆA, evo kako se najlakše PRAVI

Bez ovoga ništa!

Objavljeno:

Posni majonez sa limunom Potrebno je:

6 ravnih kašika gustina,

24 kašike vode,

3 kašičice senfa,

9 kašika ulja,

sok od 1/2 limuna,

biber,

so

Priprema: 6 ravnih kašika gustina dobro izmešati sa 24 kašike vode da se razbije svaka grudvica, pa sve skuvati da se zgusne. Kad se masa prohladi, uz neprekidno mućenje mikserom dodati prvo 3 kašičice senfa, a zatim jednu po jednu 9 kašika ulja i na kraju sok od 1/2 limuna. Mutiti da sve bude kompaktno. Dodati soli i bibera prema ukusu. Ostaviti da stoji na hladnom, najmanje jedan sat pre služenja ili korišćenja u pripremi drugih posnih jela.

Posni majonez od sojinog mleka Potrebno je:

200 ml nezaslađenog sojinog mleka,

300 ml ulja,

kašičica limunovog soka,

2 kašičice jabukovog sirćeta,

kašičica senfa,

soli po ukusu

Priprema: Polako mutite sojino mleko i dodajte lagano 150 ml ulja. Kada se mleko i ulje savršeno spoje, opet lagano dodajte jabukovo sirće, limunov sok i prstohvat soli, pa nastavite da mutite još minut, dva. Sada dodajte senf i ostatak ulja i muti

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.