MLEVENI BIBER
KAKO PRAVILNO ČUVATI BIBER? Mnogi ga stavljaju GDE STIGNU i to je VELIKA GREŠKA
Naučnici kažu da treba obratiti pažnju na to i čuvati ovaj začin pravilno kako bi zadržao svoja svojstva i ukus, a mnogi ga ostavljaju gde stignu i često ga pohrane u prozirne plastične mlince što baš i nije najbolja ideja.
Kada je u pitanju pospremanje i čuvanje hrane, mislimo da manje-više znamo sva pravila - hleb treba stajati na suvom mestu, mlečni proizvodi u frižideru, krompir i luk negde gde nema puno prirodnog svetla... No, jeste li se ikada pitali kako se čuva mleveni biber?
Naučnici kažu da treba obratiti pažnju na to i čuvati ovaj začin pravilno kako bi zadržao svoja svojstva i ukus, a mnogi ga ostavljaju gde stignu i često ga pohrane u prozirne plastične mlince što baš i nije najbolja ideja, prenosi UNILAD.
Mleveni biber trebalo bi se čuvati u kuhinjskom elementu, daleko od sunčeve svetlosti koja može uništiti ukus i aromu, i najbolje bi bilo da stoji u drvenom mlincu - tako to rade u svim boljim restoranima.
(Espreso/VL)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!