korisna
NIJE SAMO UKUSNA: Evo zašto MORATE jesti MUŠMULE, nećete ih moći ODBITI
Pored toga što je ukusna, mušmula je, takođe, lekovita i zdrava
Mušmula pripada porodici ruža. To je dugogodišnja listopadna voćka koja raste kao žbun od 2 do 5 metara visine.
Cveta početkom maja, a cvet je beo i krupan. Plod je sladak i ukasan, bogat raznim mineralima i ugljenim hidratima, ali se ne jede ljuska već samo unutrašnost koja je kašasta. Semenke su krupne.
Pored toga što je ukusna, mušmula je, takođe, lekovita i zdrava:
Stvara hemoglobin
Gvožđe je vitalni deo hemoglobina koji pomaže u stvaranju kiseonika, a dodatni hemoglobin je potreban jer gubimo krv usled spoljašnjih ili unutrašnjih povreda.
Funkcija mišića
Gvožđe koje se nalazi u mušmulama je neophodno za održavanje zdravih mišića jer bez gvožđa mišići gube elastičnost i tonus.
Čuva zdravlje mozga
Mozak koristi 20 posto kiseonika, a mušmule pomažu u snabdevanju istog.
Pomaže u regulaciji temperature tela
Mušmule pomažu u regulisanju temperature tela, što znači da se funkcije metabolizma i enzimske funkcije javljaju u optimalnim temperaturama i okruženju.
Pomaže kod anemije
Anemija je uzrokovana nedostatkom gvožđa u telu, a mušmula pomaže u lečenju.
Smanjuje umor
Pomaže u otklanjanju umora kod muškaraca i žena i svakodnevnim unosom pomaže telu da ostane zdravo i energično tokom celog dana.
Jača imunitet
Mušmula pomaže telu u suzbijanju različitih infekcija i bolesti.
Krvne ćeliju su vitalne za osiguranje kiseonika tkivima, oštećenim organima i ćelijama pa redovan unos mušmula pomaže kod jačanja odbrambenog mehanizma tela.
(Espreso/ Objektiv)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!