NAJBOLJI SLATKIŠ IKADA: Jeftino i lako za spremanje, da ne verujete šta je u pitanju!
U posudu najpre sipajte palentu i ulje, pa dobro izmešajte., Foto: Profimedia

SJAJNO

NAJBOLJI SLATKIŠ IKADA: Jeftino i lako za spremanje, da ne verujete šta je u pitanju!

Gotovu pitu izvadite na tanjir, isecite i uživajte u sjajnom obroku!

Objavljeno:

Neobičan recept sa palentom za koji mnogi nisu čuli - spremite je ovako i oduševite ukućane!

Sastojci:

  • 250 grama palente
  • 100 mililitara ulja
  • Kašika soli
  • Kašika brašna
  • 300 Jedno jaje
  • mililitara mleka
foto: Printscreen

Priprema:

U posudu najpre sipajte palentu i ulje, pa dobro izmešajte. Dodajte so i brašno, promešajte, dodajte jaje, pa ponovo izmešajte da se sve sjedini. Na kraju dodajte mleko i ponovo promešajte.

Tiganj podmažite uljem ili premažite puterom, pa u to nalijte pripremljenu smesu i pržite na vatri srednje jačine, dok pita ne počne da se odvaja od ivica posude.Zatim je prebacite na tanjir, ponovo malo podmažite tiganj, pa vratite da se isprži i ona strana pite koja je ostala nepržena.

Gotovu pitu izvadite na tanjir, isecite i uživajte u sjajnom obroku!

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.