NIPOŠTO NE SOLITE KAJGANU, SLAVNI KUVAR UPOZORIO, BOLJE SIPAJTE OVO U JAJA: Ovo je važna tajna prilikom MUĆKANJA
Kajgana, Foto: Profimedia

važno pravilo

NIPOŠTO NE SOLITE KAJGANU, SLAVNI KUVAR UPOZORIO, BOLJE SIPAJTE OVO U JAJA: Ovo je važna tajna prilikom MUĆKANJA

I još jedan savet: Ako pomešate deterdžent sa sodom bikarbonom desiće se čudo

Objavljeno: 11:23h

Najjednostavnije jelo koje svi volimo, kajgana, može da bude ukusnije nego što smo do sada navikli.

Da bi bila savršena, pratite savet Kendži Lopez Alt, autora knjige o kuvanju koji je otkrio svoju tajnu.

Posolite je pre ubacivanja u tiganj:

- Kada spremate kajganu, posolite je 15 minuta pre nego što jaja stavite u tiganj, kako bi ostala sočna. Ako ih posolite kada su već gotova, postaće vodena i ne baš čvrsta, što će se odraziti na ukus - kaže Kendži.

Još jedna korist od sode bikarbone:

Soda bikarbona i belo sirće imaju široku primenu u domaćinstvu, a mogu da posluže i kao veoma efikasno sredstvo za pranje posteljine. Sve što treba da uradite je da pomešate deterdžent za pranje rublja s pola šoljice sode bikarbone, zatim umesto omekšivača stavite pola šoljice belog sirćeta i uključite mašinu za veš.

Soda bikarbona daje svež miris posteljini, dok će je sirće omekšati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Magazin novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.