OBRATITE PAŽNJU
UZIMAJTE GA I IZBACITE SVE TOKSINE IZ TELA: Čisti bubrege i jetru a POSEBNO JE DOBRO ZA PUŠAČE!
Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem telu
Zdravlje bubrega od vitalne je važnosti za celokupno stanje organizma, kao i za dugovečnost našeg života. Svakodnevni unos hrane i pića može značajno opteretiti bubrege.
Što rade bubrezi?
Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem telu.
Šta šteti bubrezima?
Kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mehura, a upravo te toksine unosimo u telo u obliku hrane i pića. Ljudi s najviše rizika za razvoj bubrežnih bolesti jesu oni s dijabetesom, visokim krvnim pritiskom ili porodičnom istorijom bolesti bubrega.
Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po celom svetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcijuma, gvožđa, magnezijuma i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršun se smatra jednim od najjačih antioksidansa.
List peršuna deluje protivupalno i štiti telo od uticaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog creva, dijabetesa i astme.
Sastojci:
– šaka peršunovog lišća
– 1 litar vode
Priprema:
1. Peršun operite pa ga naseckajte na veće komade, istresite u lončić pa prelijte vodom.
2. Na srednje jakoj vatri zagrejte vodu do ključanja, smanjite vatru na najslabije i kuvajte još 5 do 10 minuta.
3. Sklonite s vatre, ostavite da malo odstoji pa ga procedite i ostavite u frižider.
4. Šoljicu napitka popijte svako jutro.
Bonus video:
(Espreso.co.rs/Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!