da se zna
OTKRIVENO KOJU KAFU TREBA DA PIJETE: Uopšte nije svejdeno, utiče na mnogo TOGA!
Ove četri varijante su nam zapale za oko!
U proseku je svakoj osobi između 35-50 godina, kafa sastojni deo ishrane. Nebitno dal uživamo u espresu, kapućinu ili klasičnoj domaćoj kafi. Međutim postoje još bolje metode pripreme od klasičnie varijante sa mlekom i šećerom.
Ove četri varijante su nam zapale za oko:
1. Pinakolada
Kafa u kombinaciji sa kokosovim uljem daje vam idealnu dozu energije, za uspešan start. Fitnes fanatičari će obožavati ovu ukusnu kombinaciju. Ovo magično ulje sadrži zdrave masne kiseline koje deluju kao pravi buster za naše telo. Doadajte samo kašičicu kokosov ulja i metabolizam će vam proraditi brzinom munje.
2. Fredo je zakon
Hladne kafe, za razliku od toplih sadrže manje kiselina jer zrno ispušta manje ulja. Ova varijanta se preporučuje onima, koji se bore sa raznim problemima sa crevima i želudcem. Svakako i dobro osveži tokom leta.
3. Zeleno je novo crno
Zelena kafa se pravi od sirovog zrna. To podrazumeva da se zrno, kao što je inače običaj,ne peče. Kafa je bogata antioksidansima: Kofein i hlorogena kiselina su dva najbitnija. Dobar deo tih sastojki se nakon prženja zrna izgubi. Ova varijanta takođe i sprečava veliki protok šećera u naša creva, kako bi se smanjio riziki šećernog obolenja.
4. Kolagen za jake zglobove
Kolagen je molekul koji je zadužen za stabilnost naših kostiju i zglobova. Sportisiti koji intenzivno opterećuju zglobove će razumeti ovaj problem. Kolagen možete konzumirati kroz kapsule ili prah,koji možete da dodate u vašu kafu. Dodajemo da je Kolagen životinjski protein i da nije pogodan za vegetarijance ili vegane.
Novi ukusi, za nove izazove.
(Espreso.co.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!