ako niste znali
LJUSKE OD JAJA NE KORISTITE U LEČENJU BOLESTI!
Ne postoji dokaz da leče
Jaja su jedno od omiljenih namirnica za doručak u mnogim domovima, bilo da ih kuvate ili pržite kao jaje na oko, omlet ili kajganu.
Na internetu se širi teorija da ljuska od jajeta povećavanjemkalcijuma leči i štiti od raznih bolesti, što nikako nije slučaj.
Ove tvrdnje nisu utemeljene u naučnim istraživanjima i nemaju nikakvo uoprište te se ne mogu smatrati tačnima.
Ljuska od jajeta nikako ne leči gastritis niti pročišćava krv kako neke tvrdnje navode.
Ukoliko imate problema sa zdravljem, obratite se svom izabranom lekaru, koji će vam prepisati adekvatnu terapiju.
Na kraju ih izblendirajte.
Prah čuvajte u frižideru.
Dnevno uzimajte 1,5 do tri kašičice.
Evo kako ćete znati da je sigurno jesti ljuske od jaja:
• Ako jaja nisu kuvana, onda kuvajte ljusku barem 10 minuta kako bi se uništile potencijalne štetne bakterije.
• Ostavite ljuske da se ohlade te ih sameljite u prah.
• Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi.
Bonus video:
(Espreso.co.rs/Kurir)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!