Tradicionalni srpski doručak: 6 jela sa kojima su naši preci počinjali dan!
Foto: Shutterstock

Njam Njam

Tradicionalni srpski doručak: 6 jela sa kojima su naši preci počinjali dan!

Doručak je najbitniji obrok za svakog čoveka, evo šta su naši preci tradicionalno jeli na početku dana
Objavljeno: 08:06h

1.Kačamak je vrsta tradicionalnog doručka koji se pravi od kukuruznog brašna. Ovo jelo je tradicionalno u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Makedoniji i Turskoj. Uz kačamak se mogu dodavati razni prilozi: sir, pržena svinjska mast, pržena slanina, čvarci, sprža, kiselo mleko, slatko mleko, šećer i kajmak. Da bi se uštedelo na brašnu, dodaje se krompir, koji se skuva do raspadanja i sjedini sa brašnom u homogenu masu. Slična jela kačamaku postoje i u drugim krajevima Balkana pod raznim nazivima: mamaljiga, žganjci, pura, palenta, polenta.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.