kORISNO!
UKOLIKO REDOVNO JEDETE JAPANSKE JABUKE, NEĆETE BITI BOLESNI! Na ovaj način vam one čuvaju IMUNITET
U Kini se uzgaja već 2000 godina, što ovu voćku čini jednom od najstarijih kultivisanih na svetu..
Kako bi poprimili svoju punu aromu, plodovi moraju biti potpuno zreli. Sazrevanjem, plod postaje sočan, sladak i prijatnog ukusa, i tada može da se jede kašičicom.
Za njih se može reći da su pravi izvor zdravlja.
Plodovi su bogati vitaminom C i A i sadrže kalijum, kalcijum i gvožđe, zbog čega blagotvorno deluju i na probavu. Obilje vlakana unjoj je čine saveznikom digestivnog trakta. Podstiče rad creva što za rezultat ima izbacivanje toksina iz tela, a uspešno rešava problem opstipacije.
Lekovito deluje kod bolesti želuca, creva, kod lečenja hemoroida, bolesti jetre i žuči, deluje umirujuće na organizam, opušta ga i jača celokupni imuni sistem.
Jedan plod japanske jabuke sadrži 12.6mg vitamina C, što čini 21% preporučivog dnevnog unosa ovog vitamina. Urštavanje voća bogatog vitaminom C jača imuni sistem, štiteći organizam od infekcija i slobodnih radikala.
Predstavlja sjajan lek za zaustavljanje krvarenja i protiv pucanja kapilara. Ukoliko ih jedete tokom zime budite sigurni da ćete biti zaštićeni od prehlada i gripa. Ova voćka se preporučuje i osobama koje imaju problema sa venama.
Japanska jabuka kaki ima dosta i vitamina A koji blagotvorno utiče na kožu. Pored njega, koncentracija beta-karotena, luteina i likopena daće joj pravi prirodni tretman podmlađivanja, i sprečito znakove preranog starenja poput bora, staračkih pega, podočnjaka i opuštenih mišića.
Bonus video:
(Espreso.co.rs/zdravija.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!