TAJNA VEČNE MLADOSTI
Želite da živite dugo? Odmah prestanite da jedete ovu hranu! (FOTO)
Danas, u savremenom i užurbanom svetu gde je sve manje vremana čak i za pošten obrok, ljudi često posežu za brzom hranom, industrijskim prerađevinama i upakovanim namirnicama, koje su sve, samo ne nutritivno bogata hrana. 3 namirnice koje vam se mogu pokvariti u frižideru (GIF) Nutritivno osiromašene namirnice ne bi trebalo jesti, jer ne samo da vas ne hrane, nego mogu da predstavljaju i ozbiljnu pretnju za vaše zdravlje. Zašto ne smete da pijete vodu tokom jela? (FOTO) (GIF) Ove bnamirnice bi trebalo što češće da izbegavate 1. Paradajz sos Paradajz sos u konzervama, jer može da sadrži određenu vrstu smole koja sadrži hemijsku supstancu bisfenol-A/BPA. BPA je sintetički estrogen koji može da prouzrokuje hormonski disbalans i probleme sa reproduktivnim sistemom, kao i bolesti srca. 2. Veštački zaslađivači Veštački zaslađivači mogu biti loši baš kao i običan rafinisan šećer. Brojna istraživanja, su pokazala da veštačkim šećerima štetite organizmu koliko i običnim belim. Aspartam može da povisi šećer u krvi, i da dovedde do prejedanja. Čak se veruje i da u visokim koncentracijama može da prouzrokuje čir na želudcu. 3. Bela čokolada Bela čokolada, za razliku od tamne čokolade koja ima blagotvorna dejstva na zdravlje, ne poseduje ništa korisno. Ono što tamnu čokoladu čini dobrom jeste što veći procenat kakaa i antioksidanasa. 4. Brašno Genetska manipulacija je učinila da današnje brašno nema nikakve veze sa pravim brašnom (i hlebom) koji su jeli naši preci koji su imali manje raznovrsnih bolesti nego danas. Gluten koji se nalazi u žitaricama kod osetljivih ljudi je jedan od vodećih uzroka upala u organizmu koje dovode do razvoja bolesti i različitih alergija. 5. Kukuruz Zrna kukuruza su praktično mali sunđeri za pesticide, a pored toga, njihova nutritivna vrednosti nije preterano velika. 6. Boje za hranu Boje za hranu se često povezuju sa rakom što je u nekoliko navrata potvrđeno istraživanjima sprovedenim nad laboratorijskim životinjama. Kolači u šarenim bojama nisu najbolja ideja da se zasladite. 7. Kukuruz za kokice iz mikrotalasne Kokice za mikrotalasnu kao što su one sa ukusom maslaca, mogu da predstavljaju ozbiljnu pretnju zdravlju. Brojna istraživanja su pokazala da one sadrže kancerogene materije, među kojima je najopasnija perfluorooktanska kiselina koja se nalazi u papirnoj kesi. (Espreso.co.rs / Izvor: klix.ba)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!