OSTAVLJATE HLEB U KESI? Ni sami ne znate koliko OPASNO ovo može da bude!
Foto: Shutterstock

važno

OSTAVLJATE HLEB U KESI? Ni sami ne znate koliko OPASNO ovo može da bude!

Najvažniji razlog zašto je loše hleb ostaviljati na kuhinjskom ormariću je buđ

Objavljeno:

Mnogi hleb drže na radnoj površini kuhinje ili ga jednostavno odlože u kupljenoj kesi i ostave ga tako. Ovo nikako nije dobro, a stručnjaci savetuje da je bolja opcija staviti hleb u zamrzivač. Najvažniji razlog zašto je loše hleb ostaviljati na kuhinjskom ormariću je buđ. Iako buđ može da se napravi i u nekvalitetnim plastičnim kutijama za hleb, isto se događa i u papirnoj kesi. Buđ najviše voli sobnu temperaturu, a ako se jede ubuđali hleb može da dođe do alergijske reakcije.

Ipak, postoji jednostavno rešenje. Kupovina kvalitetne kutije za hleb koja će stajati, recimo, na frižideru ili se pak hleb može narezati i staviti u zamrzivač. Ovako će kad se izvadi i odledi uvek biti mekan, kao da je tek kupljen.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.