da li ste znali?
UKOLIKO HLEB DRŽITE U KESI, PRAVITE OGROMNU GREŠKU! A još ako je PLASTIČNA!
Mnogi ljudi hleb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hleb ili kuhinjskom ormariću...
Najbolje rešenje će vam možda zvučati suludo, ali je zaista fenomenalno iz više razloga.
Mnogi ljudi hleb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hleb ili kuhinjskom ormariću, a pritom ga drže u papirnoj ili plastičnoj kesi. To je greška zbog koje se hleb brzo ubuđa i obajati već posle nekoliko sati!
Kesa će polako, ali sigurno "osušiti" hleb, a sobna temperatura je idealna za razvoj buđi. Plus ako hleb ostavljate u kuhinji na mestima gde može da dođe u kontakt sa vodom, ubuđaće se još brže.
Najbolje rešenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hleb u zamrzivač. Ovako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:
1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrejte u rerni;
2. Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa.
Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari!
BONUS VIDEO:
(Espreso.co.rs/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!