pazite
4 NAMIRNICE KOJE NIKAKO NE SMETE DA STAVLJATE U MIKROTALASNU: Svi prave veliku GREŠKU!
Neke namirnice mogu da budu još opasnije nakon njihove pripreme i podgrevanja u mikrotalasnoj, evo koje...
Mikrotalasna pećnica može biti opasna jer neke namirnice nakon zagrejavanja gube na kvalitetu i mogu postati toksične.
Ovo su namirnice koje nikako ne treba da stavljate u mikrotalasnu:
Jaja
U mikrotalasnoj možete napraviti kajganu, ali ne pokušavajte da skuvate tvrdo kuvana jaja. Kada se zagreju, para iz jaja nema nema kuda, pa se povećava pritisak, a jaja mogu lako eksplodirati. Uglavnom kako biste izbegli ovakve situacije, jaje nikad nemojte stavljati u mikrotalasnu.
Piletina
Podgrevanjem piletine proteini iz piletine menjaju svoj sastav, pa može doći do problema sa stomakom. Ostatke ručka s piletinom najbolje je konzumirati bez podgrevanja, ili komade mesa ubaciti u sendvič ili salatu.
Zamrznuto meso
Kada meso odmrzavate u mikrotalasnoj rizikujete da dođete u kontakt sa velikim brojem bakterija jer se meso neće podjednako otopiti. Bolje je da meso odmrznete na neki drugi način.
Pirinač
Pirinač sadrži bakterije koje preživljavaju čak i kuvanje, pa ju je najbolje konzumirati odmah nakon pripremanja. Radi se o visoko otpornoj bakteriji koja se zove Bacillus cereus. Toplina ubija ovu bakteriju, ali može proizvesti spore koje su toksične i iznenađujuće je otporan na toplotu.
Bonus video
(Espreso.co.rs/Blic žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!