recepti
Slatkо, а bez šećera
Recepti za dobro raspoloženje – sa niskokalorijskim zaslađivačem
Svi oni koji žele da sačuvaju dobru liniju a ne mogu da se odreknu slatkiša, bez griže savesti mogu da uživaju u kolačima i napicima koji sadrže niskokalorijske zaslađivače.
Ovi zaslađivači ne izazivaju glad niti povećavaju potrebu za slatkim, a mogu da ga koriste bez problema i dijabetičari i trudnice. Budući da daju „slatkoću” šećera bez kalorija i čine hranu ukusnijom, mogu da budu dobra pomoć u mršavljenju i održavanju telesne težine. Osvežavajuća bezalkoholna gazirana pića u kombinaciji sa dobrim kolačem ili porcijom sladoleda sa niskokalorijskim zaslađivačima uvek mogu da budu dobar izbor za održavanje dobrog raspoloženja!
Recepti za dobro raspoloženje – sa niskokalorijskim zaslađivačem
Sladoled sa stevijom
Potrebni sastojci:
1 kilogram iseckanih jagoda
Isceđen sok od narandže i limuna
1 šolja mleka
500 ml slatke pavlake
4 žumanceta
Pola kašičice zaslađivača „stevija” u prahu
pola kesice želatina
Način pripreme:
Jagode sa sokom skuvati na laganoj vatri. U međuvremenu rastopiti želatin u malo vode i dodati skuvanoj masi. U drugoj šerpi žumanca izmešati sa mlekom i stevijom i kuvati na pari uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Posle toga dodati slatku pavlaku. Spojiti obe mase, izmešajte i ostavite u zamrzivač da se ohladi.
Banana kolač
Potrebni sastojci:
4 banane
2 šolje usitnjenih ovsenih semenki
1 šolja izrendanih jabuka
Malo arome od vanile
1 kašika cimeta
pola kašike muškatnog oraščića
pola kašičice stevije u prahu
pola šolje suvog grožđa
malo iseckanog badema
Način pripreme:
Pleh treba obložiti papirom za pečenje i zagrejati rernu na 170 stepeni Celzijusovih. Banane se zgnječe i pomešaju se sa ostalim sastojcima. Smesa se vadi kašikom i stavlja u pleh po sisemu jedna kašika, jedan kolač. Potrebno je poeći kolače oko pola sata.
Čia puding sa jabukama
Potrebni sastojci:
2 kašičice čija semenki
1 šoljica jogurta
Manje od pola kašičice „stevije” u prahu
1 jabuka
2 kašike ovsenih mekinja
Malo cimeta
Način pripreme:
Sve sastojke, osim jabuke, izmešati i ostaviti preko noći u frižideru. Ujutru dodati iseckanu jabuku i pomešati sa ostalom smesom. Ovaj puding se preporučuje za doručak ili užinu.
(Espreso.co.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!