SAVRŠENSTVO
NAJGUŠĆI DŽEM OD JAGODA SA MEDOM SE PRAVI BRZO! Treba vam samo 3 SASTOJKA! (RECEPT)
Ništa kao domaće!
Sastojci za ovu savršenu poslasticu su 1 kg jagoda, 3 pune kašike meda, 1 kesica džemfiksa.
Priprema: Jagode oprati i očistiti, a zatim izblendati da nestanu sve grudvice. Tri kašike izdvojiti u tanjir pa tu rastvoriti džemfiks i dobro izmešati.
Jagode staviti na ringlu i kuvati uz mešanje dok ne provri. Kad provri kuvati još minut pa dodati 3 pune kašike meda. Probajte - ako je kiselo, dodajte još neku kašiku meda ili šećer po želji.
Dobro izmešati i kad provri dodati razmućen džemfiks i dobro izmešati, kuvati još minut dva i skloniti sa ringle. Sipati u zagrejane, sterilisane tegle i zatvoriti dobro metalnim zatvaračem. Okrenuti tegle naopako.
Ostaviti tako 2-3 sata, pa vratiti tegle u normalan položaj. Kad se potpuno ohlade, odložiti u špajz ili podrum.
Bonus video:
(Espreso.co.rs / Kod bake u gostima)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!