greška
PROSIPATE VODU U KOJOJ STE KUVALI TESTENINU U SUDOPERU? Posle ovoga to nećete uraditi više NIKAD
Slavni kuvari tu vodu nazivaju "zlatnom tečnošću"
Testenina je mnogima čest izbor na meniju. Brzo se kuva, a može i da se kombinuje s raznim sastojcima i sosevima.
Pravi ljubitelji testenine znaće i koju vrstu da skuvaju u zavisnosti od sastojaka s kojima žele da je pomešaju.
Mnogi testeninu kuvaju u slanoj vodi koju nakon kuvanja jednostavno prospu u sudoperu. Kakva greška!
Slavni kuvari tu vodu nazivaju "zlatnom tečnošću" i čuvaju je za pripremu umaka.
Voda u kojoj se kuvala testenina zgusnuće umak pa neće biti potrebno da dodajete druge sastojke koji bi odradili taj posao, a uz to, daće mu posebno pun ukus.
Sledeći put ne prosipajte vodu u kojoj ste kuvali testeninu, već je zamrznite ukoliko ne želite odmah da je iskoristite.
Bonus video:
(Espreso.co.rs/Večernji.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!