obratite pažnju
JAGODE SVE VREME JEDEMO POGREŠNO: Zbog ove greške, one nam NEPOVRATNO uništavaju JEDAN DEO TELA!
Uparite jagode sa namirnicama koje nisu kisele i imaju nizak procenat šećera
Sada je njihovo vreme, a svi pravimo jednu grešku kada ih jedemo.
Jagode su bogate antioksidansima i veoma važne za zdravlje srca. Sadrže vitamin C, kalijum, vlakna i malo kalorija. Međutim, ako preterate, mogu biti pogubne za jedan deo vašeg tela.
Mnoge namirnice, uključujući i jagode, bogate su folnom kiselinom, a redovno konzumiranje kiselih namirnica može da dovede do erozije zuba. U pitanju je stanje koje uništava zaštitni sloj gleđi na našim zubima.
Jednom kada izgubimo gleđ, ona se ne obnavlja i to može da dovede do brojnih zdravstvenih problema sa zubima, a u najgorem slučaju i njihovo gubljenje.
Na svu sreću, postoje određene stvari koje možete da uradite kako biste zaštitili zube:
Jedite pametno
Uparite jagode sa namirnicama koje nisu kisele i imaju nizak procenat šećera. Orasi, spanać, banane, jabuke i mliječni proizvodi su odličan izbor.
Ne jedite stalno tokom dana. Sačekajte nekoliko sati nakon što jedete jagode kako bi pljuvačka neutralisala kiselinu i popravila gleđ.
Isperite nakon jedenja
Ispiranje usta vodom neutrališe kiselinu.
Ne perite zube
Abrazivi u pasti za zube mogu da dodatno oslabe gleđ. Sačekajte barem 30 minuta pre nego što krenete da perete zube.
BONUS VIDEO:
U centru Beograda automobili mile, sve paralisano zbog kiše
(Espreso.co.rs/Novi)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!