savet
MUČI VAS GORIŠICA? Možete da je se rešite za samo 15 minuta, pomoću OVIH trikova!
Peckanje je veoma neugodno!
Čim osetite da vas nešto pecka, prvo što možete da uradite je da popijete čašu vode koja će isprati kiselinu u jednjaku.
Ukoliko vam ovo ne pomogne, postoji još načina koji će vam pomoći da ublažite ovaj neugodan osećaj. Peckanje je neugodno i malo ko je nikada nije osetio. Donosimo nekoliko trikova koji će vam zasigurno pomoći, i to u vrlo kratkom roku: Spavajte na levom boku jer želučana kiselina tada brže prolazi prema crevima i oslobađa vas vraćanja kiseline. Savet plus je da ne idete da spavate nakon obroka.
Dve čaše napunite hladnom vodom. Jedna čaša neka bude puna vode, a drugu nalijte napola te u nju stavite dve žličice sode bikarbone i promešajte i popijte. Drugu čašu vode popijte kako biste neutralisali ukus sode. Na jednu čajnu žličicu zagrebite rižu i progutajte je sirovu. Ona će na sebe prikupiti suvišnu kiselinu i osetićete olakšanje nakon 15 minuta. Skuvajte čaj od đumbira. On će ojačati jednjak koji će sprečiti dizanje kiseline.
Bonus video
(Espreso.co.rs/Hayat)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!