DA LI STE ZNALI?
CEO ŽIVOT GA PRAVIMO POGREŠNO! Ovako se pravi najsavršeniji i najkremastiji pire krompir! (RECEPT)
Poznati kuvar tvrdi da je ovo jedini ispravan način kuvanja krompira jer će tako u samom pireu ostati svi ukusi - krompira i vode u kojoj se kuvao
Pire krompir je na mnogim trpezama jedan od omiljenih priloga koji se servira uz ručak, a savršeno se slaže uz prženo meso ili gulaš.
Poznato je da su za dobar pire krompir bitna dva faktora- vrsta krompira i temperatura pripreme.
Kuvar Tiler Florens, sa najpoznatijeg televizijskog kanala "Chef s Food Network" koji se bavi hranom tvrdi da ga ljudi na pogrešan način spremaju.
Oguljeni i oprani krompir treba kuvati u pavlaci za kuvanje u kojem smo prethodno rastopili maslac.
Operite, ogulite i iseckajte krompir, te ga dodajte u lonac sa pavlakom za kuvanje (cca. 0,5l)
Dodajte i 3 kašičice maslinovog ulja i 3 kašičice maslaca
Po želji dodajte so, začine ili beli luk
Poklopite lonac i ostavite da se lagano krčka 20 minuta
Procedite krompire, ali sačuvajte vodu u kojoj se kuvao, i pomalo dodajte u posudu s krompirima
Ispasirajte krompir
BONUS VIDEO:
VEK ISPRED SVIH! Evo kako Japanci ruše zgradu od 40 spratova bez eksplozije, buke i dima. (VIDEO)
(Esoresi.rs / Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!